"Schoenen en vervoer op maat"

Huykman en Duyvestein is een gerenommeerd bedrijf in Den Haag dat schoenen op maat maakt. Of zoals directeur Wesley Duyvestein het zegt: “Iedereen die bij ons komt heeft een probleem met zijn voeten en wij voldoen aan de hulpvraag om klanten te voorzien van steunzolen of werkschoenen. Ook bieden we diensten aan als drukmeting en ganganalyse.”

Het bedrijf bestaat sinds 1781 en gaat sindsdien met de tijd mee. Onlangs kreeg Duyvestein het aanbod van Zuid-Holland Bereikbaar om een week lang een elektrische vrachtfiets van Urban Arrow uit te proberen. Duyvestein haakte daar direct op in: “Ons verzorgingsgebied is de regio Haaglanden en een deel van Westland. Regelmatig bezoeken wij klanten zoals het Hagaziekenhuis, Haaglanden Medisch Centrum, Revalidatiecentrum Basalt en 's Heeren Loo Het Westerhonk in Monster. Dat zijn allemaal afstanden die prima te fietsen zijn.”

Duurzaamheid en vitaliteit

“Onze medewerkers zijn bezig met duurzaamheid en met het welzijn van de wereld. En dat ondersteunen we graag. Ook vitaliteit van onze medewerkers is een onderwerp waar we mee bezig zijn. Elke donderdag gaan we onder werktijd driekwartier sporten. Iedereen kan daar aan meedoen. Dus de e-bakfiets paste mooi in dat plaatje. We hebben er een aantal ritten mee gereden en dat beviel zo goed dat we inmiddels een Urban Arrow XL bakfiets hebben aangeschaft. We verwachten er ongeveer drie ritten per week mee te maken. Alle materialen passen erin dus we kunnen er zo mee naar het ziekenhuis om daar onze spreekuren te houden.”

De hoofdredenen zijn duurzaamheid en vitaliteit maar inmiddels is het ook een mooie business case. Zo’n bakfiets is niet echt goedkoop, zo’n 7000 euro, maar gezien de hoge brandstofprijzen en het hoge parkeergeld dat je overal moet betalen, verwachten we dat we de bakfiets er met een paar jaar uithebben. Voor de langere ritten gaan we een elektrische bus aanschaffen. Zo hebben we voor elk vervoer maatwerk,“ zegt Duyvestein.

Bekijk ook het filmpje dat Huykman en Duyvestein zelf maakte over het uitproberen.