Met de (Water)bus lachend de file voorbij?

Woon en/of werk je in de gemeenten Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel of de Krimpenerwaard? Dan kun je nu maximaal 4 weken gratis met de (Water)bus van Arriva reizen. Lees meer over deze aantrekkelijke actie.

Hoe gebruik je de ov-kaartjes?
De ov-kaartjes zijn een hele dag geldig in alle bussen en waterbussen van Arriva. Je kunt 1 kaartje gebruiken voor de heen en terugreis (als de ritten op dezelfde dag plaatsvinden). Check in en uit net zoals met een OV-chipkaart.

Waarom kan ik alleen met de Arriva bus rijden?
We hebben deze actie alleen afgesproken met Arriva. Werk je verder weg, bijvoorbeeld in Den Haag dan kan je wel een deel van het traject met de bus gaan. Naar bijvoorbeeld Capelse Brug en vandaar verder met de trein.

Waarom moet ik opgeven hoeveel dagen in naar mijn werk ga?
Op basis van het aantal dagen dat je werkt, krijg je van ons buskaartjes toegestuurd. Vandaar dat we dit moeten weten.

Waarom moet ik het adres van mijn werkgever opgeven?
Deze actie is alleen bestemd voor medewerkers die naar hun werk gaan. We behouden ons het recht voor dit steekproefsgewijs na te vragen bij je werkgever. Vandaar dat we zijn adres aan je vragen.

Jullie vragen zowel mijn huisadres als mijn werkgeveradres. Hoe zit het met mijn privacy?
Deze actie is bestemd voor bewoners in Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel of de Krimpenerwaard die ondanks de maatregelen toch naar het werk moeten. De Verkeersonderneming onderzoekt steekproefsgewijs of er fraude wordt gepleegd. De Verkeersonderneming respecteert je privacy volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Naar welke adres worden de buskaartjes opgestuurd?
We sturen de buskaartjes op naar je huisadres.

In de voorwaarden staat dat ik enquêtes moet invullen. Hoeveel zijn dat er?
In totaal gaat het om 3 korte enquêtes. Door middel van deze vragen en antwoorden leren we of dit effectieve actie is. Of we die in het vervolg nog een keer kunnen inzetten en wat jullie mening over de actie is. De Verkeersonderneming respecteert je privacy volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Hoe zit het met corona?
Vanzelfsprekend hanteert Arriva alle veiligheidseisen die noodzakelijk zijn. Kijk op hun website.
https://www.arriva.nl/a/coronavirus/coronavirus-home/coronavirus-algemeen.htm