Renovatie Utrechtsebaan (A12)

Informatie over en alternatieven tijdens de vernieuwing van de Utrechtsebaan

De Utrechtsebaan (A12) is 45 jaar oud en toe aan renovatie. De werkzaamheden vinden plaats tussen de kruising met de Zuid Hollandlaan-Benoordenhoutseweg, (S101) en op- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’.

De renovatie van de Utrechtsebaan wordt uitgesteld. Aanvankelijk zou het werk in oktober beginnen, maar dat wordt nu januari 2022. Het uitstel komt door vertraging in de aanbestedingsprocedure. De afgelopen maanden is er al uitgebreid onderzoek gedaan naar de conditie van de weg en ook heeft de gemeente voorbereidingen getroffen voor de renovatie zelf.

Dat betekent dat vanaf maandag 10 januari 2022 de laatste, nachtelijke voorbereidingen plaatsvinden voor het maken van de omleidingsroutes. Op vrijdagavond 14 januari beginnen de hoofdwerkzaamheden. In dat weekend is de Utrechtsebaan in beide richtingen afgesloten tot maandagochtend 17 januari. Vanaf maandagochtend 17 januari is de Utrechtsebaan alleen afgesloten voor het verkeer de stad uit, in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer de stad in, richting Den Haag centrum en Scheveningen kan in die periode gebruik blijven maken van de weg, behoudens enkele weekendafsluitingen. Het werk kent vooralsnog een doorlooptijd tot eind mei 2022.

Kijk voor informatie over de renovatie, de afsluitingen en de omleidingen op de website van de gemeente Den Haag: www.denhaag.nl/utrechtsebaan

Alternatieven

Om onnodige vertragingen te voorkomen kijken we samen met werkgevers naar alternatieven voor hun medewerkers en geven we adviezen op maat.

Flyer

Alternatieven voor Convenantpartners Bereikbaar Haaglanden en Rijnland

Flyer

Alternatieven voor werkgevers en medewerkers

Poster

A3 Poster Renovatie Utrechtsebaan beeldscherm

Poster

A3 Poster Renovatie Utrechtsebaan

Poster

A3 Poster Renovatie Utrechtsebaan

Routeomschrijving

Afsluiting Utrechtsebaan juni 2021

Routeomschrijving

Afsluiting Utrechtsebaan juli 2021 week 1 Route IN

Routeomschrijving

Afsluiting Utrechtsebaan juli week 2 route UIT

P+R Locaties

P+R locaties Den Haag en omstreken

Internettekst

Informatie voor medewerkers op intranet

Intranettekst

Informatie voor medewerkers op intranet