website_a15_1200x630

Doorstroming A15 (fileaanpak)

Acties om de doorstroming A15 tussen Ridderkerk – Gorinchem te verbeteren.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, de provincie Zuid–Holland en de Drechtsteden werken samen aan een betere doorstroming van het verkeer op de A15. Op korte termijn kunnen we met een aantal maatregelen onnodige vertraging voorkomen en het verkeer meer spreiden. Voor automobilisten die regelmatig op werkdagen in de spits over de A15 rijden, zijn er allerlei acties en regelingen.

Samenwerking

In onderstaand filmpje vertellen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden hoe zij samen werken aan een betere doorstroming op de A15. Dat doen zij voor de korte termijn met dit pakket Korte Termijn Maatregelen. Daarnaast werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Zuid-Holland t aan de MIRT-Verkenning A15 Papendrecht-Gorinchem. Meer weten over het pakket Korte Termijn Maatregelen? Kijk dan het filmpje, met onder andere voormalig minister Cora van Nieuwenhuizen.

 

Uit de file, op de e-bike

Rijd jij regelmatig voor je werk over de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem? Weet je dat je met een e-bike vaak sneller bent dan met de auto? En het is ook nog goedkoper ook! Twijfel je over de aanschaf van een e-bike? Kijk dan of je in aanmerking komt voor een korting van maar liefst €300. Voorwaarde is wel dat je de e-bike regelmatig gebruikt voor je woon-werkreis.

Ga naar actie

Samen Bereikbaar voor bedrijven in de regio

Werkzaam bij een bedrijf in deze regio? Voor (logistieke) bedrijven is er het bedrijvenplatform Samen Bereikbaar. Ontdek via dit platform hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan de bereikbaarheid. Daarnaast denken we graag met je mee over welke acties we kunnen nemen om medewerkers uit de spits te krijgen. Onze mobiliteitsmakelaars helpen je graag op weg.

Ga naar actie

Waar werk jij?

Steeds meer mensen werken vaker vanuit huis. Dat willen we vasthouden. Misschien niet voor de hele week, maar wel als het kan een paar dagen per week. Dat noemen we hybride werken, waarbij we tegelijk ‘spreiden en mijden’.
Doe de ‘Waar werk jij?’ test. En kijk hoe goed jouw werkgever scoort op het gebied van hybride werken? Binnen een paar minuten weet je of jouw bedrijf op het thuiswerkbeleid een bronzen, zilveren of gouden award heeft verdiend. Hoe hoger de score, hoe mooier de prijzen.

Ga naar actie

Waar werk jij?

Ontdek hoe goed jouw werkgever scoort op het gebied van hybride werken

Bedrijven maken gebruik van het bedrijvenplatform Samen Bereikbaar. Heb je een (logistiek) bedrijf en wil je weten hoe je mee kunt doen?

Aanmelden