Doorstroming A15 Ridderkerk - Gorinchem

Informatie en alternatieven voor de doorstroming A15 tussen Ridderkerk – Gorinchem.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Provincie Zuid–Holland en Drechtsteden werken samen aan een betere doorstroming op de A15. Op korte termijn kunnen we met een aantal maatregelen onnodige vertraging voorkomen en het verkeer meer spreiden. Daarvoor kijken we samen met werkgevers naar de alternatieven voor hun werknemers, geven we logistieke bedrijven advies op maat. En voor automobilisten die nu regelmatig op werkdagen in de spits over de A15 rijden zijn er allerlei acties en regelingen. Het hele pakket Korte Termijn Maatregelen A15 loopt tot 2022.

Samenwerking

In dit filmpje vertellen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden hoe zij samen werken aan een betere doorstroming op de A15. Dat doen zij voor de korte termijn met dit pakket korte termijn maatregelen. En daarnaast wordt voor de langere termijn in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Provincie Zuid-Holland gewerkt aan een MIRT-verkenning A15 Papendrecht-Gorinchem. Meer weten over het pakket Korte Termijn Maatregelen? Kijk dan het filmpje, met onder andere minister Cora van Nieuwenhuizen.

Uit de file, op de e-bike

Rijd jij regelmatig voor je werk over de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem? Weet je dat je met een e-bike vaak sneller bent dan met de auto? En het is ook nog ontspannend ook. Denk jij erover een e-bike aan te schaffen? Kijk dan of je in aanmerking komt voor 300 euro korting. Voorwaarde is wel dat je de e-bike regelmatig gebruikt voor je woon-werkreis.

Bedrijven maken gebruik van het bedrijvenplatform Samen Bereikbaar. Heb je een (logistiek) bedrijf en wil je weten hoe je mee kunt doen?

Aanmelden