Blankenburg-verbinding

Om de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio te verbeteren wordt de Blankenburgverbinding (A24) aangelegd. Deze nieuwe weg verbindt de A15 en de A20 ten westen van Rotterdam.

De bereikbaarheid van de Rotterdamse regio is belangrijk. Om het verkeer beter te laten doorstromen wordt de Blankenburgverbinding (A24) aangelegd. Deze nieuwe weg verbindt de A15 en de A20 ten westen van Rotterdam. De nieuwe weg kan in 2024 worden gebruikt.

De werkzaamheden voor deze verbinding zijn in volle gang. Er wordt gewerkt aan:

  • De aanleg van een autosnelweg van 2x3 rijstroken;
  • Een landtunnel (de Hollandtunnel);
  • Een watertunnel (de Maasdeltatunnel);
  • Een verdiepte aansluiting op de A20;
  • Een hoge aansluiting op de A15;
  • De verbreding van de A20 tot aan het Kethelplein.

Tijdelijke versmalling A15 en afsluiting afrit Rozenburg Centrum

Van zondag 24 januari tot zaterdagavond 20 februari wordt de A15 ter hoogte van Rozenburg versmald van 3 naar 2 rijstroken per richting. Ook afrit 14 Rozenburg Centrum van de A15 vanuit Europoort is in deze periode afgesloten. In de ochtend- en avondspits kunnen files ontstaan. Weggebruikers wordt aangeraden om de spits zoveel mogelijk te mijden. De versmalling is nodig vanwege werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding, de nieuwe snelweg tussen de A15 en de A20.

Om veilig te kunnen werken, is de maximumsnelheid op de A15 tijdens de gehele bouwperiode van het knooppunt teruggebracht naar 70 kilometer per uur. De eerste periode van versmalling van de A15 is dus zoals gezegd van 24 januari tot 20 februari 2021. In de zomer van 2021 is er een tweede periode.

Informatiecentrum Blankenburgverbinding

Het Blankenburgverbinding Informatiecentrum is vanaf 10 juli weer geopend! Voorzien van een update, met veel nieuwe verhalen, foto’s en filmpjes. Kom je snel op bezoek?

Projectpagina

Lees alles op de Blankenburgverbinding projectpagina van Rijkswaterstaat

Flyer

Download de flyer over de werkzaamheden in januari/februari