De Grote Kruising

Informatie en alternatieven voor de reconstructie van De Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel.

Meedenken over reisalternatieven?

Rij jij ook regelmatig over de Grote Kruising en de Algerabrug? Denk met ons mee over reisalternatieven en blijf op de hoogte van werkzaamheden!

Meld je aan

De Grote Kruising

De kruising van de: N210, de C.G. Roosweg, de Nieuwe Tiendweg en de Industrieweg in Krimpen aan den IJssel, is een essentieel knooppunt in de drukke Algeracorridor. Dit kruispunt heet ‘De Grote Kruising’. In zeven fasen wordt er de komende jaren gewerkt aan De Grote Kruising. Want door de herinrichting van de kruising en toeleidende wegen, zorgen we ervoor dat de doorstroming op de Algeracorridor in de toekomst wordt verbetert.

Werkzaamheden en omleidingsroutes

Tot en met 28 augustus 2020 wordt er gewerkt aan de Nieuwe Tiendweg, de Van Ostadelaan en de wisselstrook. Op 1 september starten de werkzaamheden aan de C.G. Roosweg (fase 5). Deze werkzaamheden duren tot minimaal voorjaar 2021.

Tijdens de werkzaamheden zijn wegen afgesloten en daarom gelden omleidingsroutes voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Wil je weten welke werkzaamheden wanneer plaatsvinden en wat de omleidingsroutes zijn? Bekijk de filmpjes, afbeeldingen en teksten op: degrotekruising.nl.

Probeer eens iets anders

Tijdens de werkzaamheden kun je de omleidingsroutes volgen, maar je kunt ook gebruik maken van de alternatieven.
Zo is er een e-bike probeeractie. Want wist je dat je met een e-bike op kortere afstanden vaak sneller bent dan met de auto? En het is nog ontspannend ook. Je kunt nu vijf dagen lang gratis een e-bike proberen via een fietswinkel bij jou in de buurt. En is er geen fietsenwinkel bij jou in de buurt, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Dan proberen we een passende oplossing te vinden.

Na de zomervakantie verwachten we nog meer alternatieve reismogelijkheden. Houd Ways2go dus in de gaten.
Voor actuele verkeersinformatie kun je ook kijken op: krimpenaandenijssel.nl/verkeerscameras.