De Grote Kruising

De Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel wordt gerenoveerd. Er zijn alternatieven.

De Grote Kruising

De kruising van de N210, de C.G. Roosweg, de Nieuwe Tiendweg en de Industrieweg in Krimpen aan den IJssel is een essentieel knooppunt in de drukke Algeracorridor. Dit kruispunt heet ‘de Grote Kruising’. In zeven fasen wordt er de komende jaren gewerkt aan de Grote Kruising. Door de herinrichting van de kruising en toeleidende wegen, zorgen voor een betere doorstroming op de Algeracorridor.

Werkzaamheden en omleidingsroutes

Momenteel zijn er werkzaamheden aan de C.G. Roosweg (fase 5).

Tijdens de werkzaamheden zijn wegen afgesloten en daarom gelden omleidingsroutes voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Wil je weten welke werkzaamheden wanneer plaatsvinden en wat de omleidingsroutes zijn? Bekijk de filmpjes, afbeeldingen en teksten op: degrotekruising.nl.

Voor actuele verkeersinformatie kun je ook kijken op: krimpenaandenijssel.nl/verkeerscameras
Bekijk ook de camerabeelden van de Alegrabrug, Ketensedijk, Nieuwe Tiendweg en de CG Roosweg

Probeer eens iets anders

Tijdens de werkzaamheden kun je de omleidingsroutes volgen, maar je kunt ook gebruik maken van alternatieven.

Zo is er een e-bike probeeractie. Wist je dat je met een e-bike op kortere afstanden vaak sneller bent dan met de auto? En het is nog ontspannend ook. Bewoners van Krimpen aan den IJssel kunnen 5 dagen lang een e-bike proberen via Bike Totaal Krimpen. Woon je in een andere gemeente? Kijk dan snel op onze actiepagina welke gemeenten en fietshandelaren mee doen.