De Grote Kruising

De Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel wordt gerenoveerd. Er zijn alternatieven.

De Grote Kruising

De kruising van de N210, de C.G. Roosweg, de Nieuwe Tiendweg en de Industrieweg in Krimpen aan den IJssel is een essentieel knooppunt in de drukke Algeracorridor. Dit kruispunt heet ‘de Grote Kruising’. In zeven fasen wordt er de komende jaren gewerkt aan de Grote Kruising. Door de herinrichting van de kruising en toeleidende wegen, zorgen voor een betere doorstroming op de Algeracorridor.

Alternatieven

Op Ways2go zijn verschillende alternatieven te vinden die je reis makkelijker maken. Onze alternatieven worden steeds aangevuld. Hieronder vind je de alternatieven die je op dit moment kunt proberen.

Slim reizen over de Grote Kruising met de Dumoco app!

Klaar voor een uitdaging? Probeer dan de Dumoco app. Deze app is een uitdaging waar je gratis aan deel kunt nemen, en waarmee je beloningen en prijzen kunt verdienen door flexibeler, duurzamer en actiever te gaan reizen. Door met ov te gaan reizen, méér te gaan fietsen of buiten de spits met de auto te reizen verdien je punten en loterijtickets waarmee je kunt sparen voor leuke beloningen en kans maakt op mooie prijzen. Ook kan je doneren aan goede doelen. Ga naar de actie.

E-bike uitproberen

Je kunt weer gebruik maken van onze populaire e-bike uitprobeeractie. Deelnemers kunnen 5 dagen lang een e-bike proberen via bij Zwembad de Lansingh, Bike Totaal Krimpen en B. van der Velden Tweewielers in Krimpen aan den IJssel of bij Bijl Tweewielercentrum en Boom Tweewielers in de Krimpenerwaard. Ga naar de actie.

Probeer een e-bakfiets

Wil je wel graag op pad met een e-bike maar heb je net iets meer ruimte nodig voor bagage, boodschappen of de kinderen? Onze uitprobeeractie voor e-bakfietsen is nu ook beschikbaar in Krimpen aan den IJssel! Ga naar de actie.

Deelfietsen van Windmill Bike

Geen zin om stil te staan bij de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel? Leg (een deel van) je rit af met de deelfietsen van Windmill Bike! Laat je auto achter bij een P+R, leg een gedeelte van je reis af met de Waterbus of stap over bij het busstation. Je kunt de Windmill Bikes namelijk vinden bij: de parkeerplaats Kerkeloet, de Surfplas, de fietsenstalling bij de halte van de Waterbus in de Stormpolder en de fietsenstalling op het nieuwe busstation op de Nieuwe Tiendweg. Ga naar de actie.

Kortingsregeling e-bike

Fietsen of reizen op een (elektrische) fiets, speed pedelec of elektrische scooter, wordt nu nog aantrekkelijker! Maak je vaak gebruik van de auto? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een mooie korting van maximaal € 300,- op de aanschaf van een fiets of elektrische scooter. Ga naar de actie.

Persoonlijk reisadvies

De weg op tijdens werkzaamheden aan de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel? Zorg dat je voorbereid de weg op gaat! Tijdens de werkzaamheden zijn wegen afgesloten en daarom gelden omleidingsroutes voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Via onze tool kun je op basis van de richting die je neemt op de Grote Kruising persoonlijk reisadvies ontvangen. Hier zie je de eventuele vertraging, maar ook mogelijke reisalternatieven. Ga naar de actie.

Ov-regeling Arriva

Met de (Water)bus lachend de file voorbij? Dat kan nu 4 weken helemaal gratis! Woon en/of werk je in de gemeente Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel of Krimpenerwaard? Dan kun je 4 weken kosteloos met de bus of Waterbus van Arriva reizen. Ga naar de actie.

Elektrische deelscooters

Ook in Krimpen aan den IJssel zien we sinds kort de deelscooters van felyx en Go Sharing. Deelscooters zijn scooters waar iedereen gebruik van kan maken. Lees meer over de deelscooters.

Community Grote Kruising

Wil jij op de hoogte blijven van onze alternatieven en ander nieuws rondom de kruising? Meld je dan aan voor onze community. Ga naar de aanmeldpagina.

Werkzaamheden en omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden zijn wegen afgesloten en daarom gelden omleidingsroutes voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Wil je weten welke werkzaamheden wanneer plaatsvinden en wat de omleidingsroutes zijn? Lees alles over de werkzaamheden op: degrotekruising.nl.

Voor actuele verkeersinformatie kun je ook kijken op: krimpenaandenijssel.nl/verkeerscameras