De Grote Kruising

De Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel wordt gerenoveerd. Er zijn alternatieven.

De Grote Kruising

De kruising van de N210, de C.G. Roosweg, de Nieuwe Tiendweg en de Industrieweg in Krimpen aan den IJssel is een essentieel knooppunt in de drukke Algeracorridor. Dit kruispunt heet ‘de Grote Kruising’. In zeven fasen wordt er de komende jaren gewerkt aan de Grote Kruising. Door de herinrichting van de kruising en toeleidende wegen, zorgen voor een betere doorstroming op de Algeracorridor.

Alternatieven

Op Ways2go zijn verschillende alternatieven te vinden die je reis makkelijker maken. Onze alternatieven worden steeds aangevuld. Hieronder vind je de alternatieven die je op dit moment kunt proberen.

Slim reizen over de Grote Kruising met de Dumoco app!

Klaar voor een uitdaging? Probeer dan de Dumoco app. Deze app is een uitdaging waar je gratis aan deel kunt nemen, en waarmee je beloningen en prijzen kunt verdienen door flexibeler, duurzamer en actiever te gaan reizen. Door met ov te gaan reizen, méér te gaan fietsen of buiten de spits met de auto te reizen verdien je punten en loterijtickets waarmee je kunt sparen voor leuke beloningen en kans maakt op mooie prijzen. Ook kan je doneren aan goede doelen. Ga naar de actie.

E-bike uitproberen

Je kunt weer gebruik maken van onze populaire e-bike uitprobeeractie. Deelnemers kunnen 5 dagen lang een e-bike proberen via  Bike Totaal Krimpen en B. van der Velden Tweewielers in Krimpen aan den IJssel. Ga naar de actie.

Kortingsregeling e-bike

Fietsen of reizen op een (elektrische) fiets, speed pedelec of elektrische scooter, wordt nu nog aantrekkelijker! Maak je vaak gebruik van de auto? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een mooie korting van maximaal € 300,- op de aanschaf van een fiets of elektrische scooter. Ga naar de actie.

Persoonlijk reisadvies

De weg op tijdens werkzaamheden aan de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel? Zorg dat je voorbereid de weg op gaat! Tijdens de werkzaamheden zijn wegen afgesloten en daarom gelden omleidingsroutes voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Via onze tool kun je op basis van de richting die je neemt op de Grote Kruising persoonlijk reisadvies ontvangen. Hier zie je de eventuele vertraging, maar ook mogelijke reisalternatieven. Ga naar de actie.

Ov-regeling Arriva en Blue Amigo

Met de (Water)bus lachend de file voorbij? Dat kan nu 4 weken helemaal gratis! Woon en/of werk je in de gemeente Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel of Krimpenerwaard? Dan kun je 4 weken kosteloos met de bus van Arriva of de Waterbus van Blue Amigo reizen. Ga naar de actie.

Elektrische deelscooters

Ook in Krimpen aan den IJssel zien we sinds kort de deelscooters van felyx en Go Sharing. Deelscooters zijn scooters waar iedereen gebruik van kan maken. Lees meer over de deelscooters.

Community Grote Kruising

Wil jij op de hoogte blijven van onze alternatieven en ander nieuws rondom de kruising? Meld je dan aan voor onze community. Ga naar de aanmeldpagina.

Werkzaamheden en omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden zijn wegen afgesloten en daarom gelden omleidingsroutes voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Wil je weten welke werkzaamheden wanneer plaatsvinden en wat de omleidingsroutes zijn? Lees alles over de werkzaamheden op: degrotekruising.nl.

Voor actuele verkeersinformatie kun je ook kijken op: krimpenaandenijssel.nl/verkeerscameras