Haringvlietbrug (A29)

Informatie over verkeersmaatregelen en maatwerkadviezen bedrijven.

De klep van de Haringvlietbrug (A29) en de technische installaties en systemen zijn aan vervanging toe. Om te zorgen dat de brug de komende jaren tot aan deze  werkzaamheden toch kan worden gebruikt, geldt een aangepaste snelheid van 50 km/u.

Vanaf maandag 4 oktober 2021 wordt in beide richtingen de linkerrijstrook op de Haringvlietbrug verbreed van 1,95 m naar 2,35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Om de linkerrijstrook te verbreden moet de aannemer de weginrichting aanpassen. De brug is dan in het weekend van 1 tot 4 oktober 2021 steeds ‘s nachts in een richting afgesloten.

Het rijdek van de brug bestaat uit aluminium platen die met klemmen aan de klep van de brug zijn bevestigd. De klemmen trillen los door het verkeer dat over de brug rijdt. De sterkte van de trillingen wordt bepaald door de hoeveelheid verkeer, het gewicht van het (vracht)verkeer en de snelheid waarmee het verkeer over de brug rijdt. Door het verlagen van de snelheid nemen de trillingen af, wat een gunstig effect op de levensduur van de brug heeft. Om de brug veilig te kunnen blijven gebruiken tot aan vervanging van de klep in 2023, is daarom besloten tot het verlagen van de maximum snelheid op de brug.

Helaas zullen de maatregelen hinder veroorzaken. We raden u dan ook aan om – als het mogelijk is – thuis te werken, om te rijden, buiten de spitsen te rijden of gebruik te maken van ander vervoer dan de auto.

Lees meer over de werkzaamheden of over de omleidingen

Wilt u als werkgever meer weten over alternatieven voor uw bezoekers, medewerkers of leveranciers?

Neem contact op