Haringvlietbrug (A29)

Informatie over verkeersmaatregelen en maatwerkadviezen bedrijven.

De klep van de Haringvlietbrug (A29) en de technische installaties en systemen zijn aan vervanging toe. Om te zorgen dat de brug de komende jaren tot aan deze  werkzaamheden toch kan worden gebruikt, geldt een aangepaste snelheid van 50 km/u en is er 1 rijstrook beschikbaar.

Het rijdek van de brug bestaat uit aluminium platen die met klemmen aan de klep van de brug zijn bevestigd. De klemmen trillen los door het verkeer dat over de brug rijdt. De sterkte van de trillingen wordt bepaald door de hoeveelheid verkeer, het gewicht van het (vracht)verkeer en de snelheid waarmee het verkeer over de brug rijdt. Door het verlagen van de snelheid nemen de trillingen af, wat een gunstig effect op de levensduur van de brug heeft. Om de brug veilig te kunnen blijven gebruiken tot aan vervanging van de klep in 2023, is daarom besloten tot het verlagen van de maximum snelheid op de brug. Deze maatregel zal vanaf 9 augustus 2021 ingaan.

 

Helaas zullen de maatregelen hinder veroorzaken. We raden u dan ook aan om – als het mogelijk is – thuis te werken, om te rijden, buiten de spitsen te rijden of gebruik te maken van ander vervoer dan de auto.

Lees meer over de werkzaamheden of over de omleidingen

Wilt u als werkgever meer weten over alternatieven voor uw bezoekers, medewerkers of leveranciers?

Neem contact op