Haringvlietbrug (A29)

De Haringvlietbrug wordt in 2023 gerenoveerd. Sinds 2021 gelden er verkeersmaatregelen op de brug zodat deze veilig gebruikt kan worden tot aan de renovatie.

De klep van de Haringvlietbrug, het bewegingswerk en de technische installaties en systemen zijn aan vervanging toe. Door de renovatie blijft de brug ook in de toekomst veilig en de regio bereikbaar. 

Het rijdek van de brug bestaat uit aluminium platen die met klemmen aan de klep van de brug zijn bevestigd. De klemmen trillen los door het verkeer dat over de brug rijdt. De sterkte van de trillingen wordt bepaald door de hoeveelheid verkeer, het gewicht van het (vracht)verkeer en de snelheid waarmee het verkeer over de brug rijdt. Door het verlagen van de snelheid nemen de trillingen af, wat een gunstig effect op de levensduur van de brug heeft. Om de brug veilig te kunnen blijven gebruiken tot aan vervanging van de klep in 2023, gelden er sinds augustus 2021 verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug. De maximumsnelheid is verlaagd naar 50 km/h en de rijstroken in beide richtingen zijn versmald.

Helaas veroorzaken de maatregelen en de renovatiewerkzaamheden hinder voor het wegverkeer. We raden u dan ook aan om - als het mogelijk is - thuis te werken, om te rijden, buiten de spitsen te rijden of gebruik te maken van ander vervoer dan de auto.

Lees meer over de werkzaamheden, de verwachte hinder en de alternatieven

Wilt u als werkgever meer weten over alternatieven voor uw bezoekers, medewerkers of leveranciers?

Neem contact op

 

Renovatie Haringvlietbrug

Bekijk de meest actuele informatie over de werkzaamheden, planning, verwachte hinder en maatregelen

Maatwerkadvies bedrijven

Benieuwd welke mogelijkheden en alternatieven er zijn voor bedrijven en hun medewerkers om de hinder te beperken? Vraag kosteloos een adviesgesprek aan.