Heinenoordtunnel

De renovatie van de Heinenoordtunnel vindt plaats in 2023 en 2024. Reizigers op de A29 krijgen regelmatig te maken met nacht- en weekendafsluitingen waarbij de tunnel voornamelijk  in 1 rijrichting dicht is. Het gaat in totaal om zo’n 30 weekenden en 40 nachten, verspreid over 2023 en 2024. In de meivakantie en zomervakantie van 2023 is de Heinenoordtunnel een aantal weken lang volledig afgesloten.

 

In 2023 is de tunnel een flink aantal weekenden en nachten dicht. Meestal in 1 rijrichting. Van 28 april tot en met 8 mei én van 7 tot en met 28 augustus 2023 is de tunnel in beide rijrichtingen dicht.

In 2024 gaat de renovatie door. Naast nacht-en weekendafsluitingen is de tunnel in de zomer weer dicht: van 26 juli tot en met 12 augustus 2024.
Meer informatie over de planning kun je vinden op de projectpagina van Rijkswaterstaat

Samen beperken we de hinder
De renovatie van de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024 veroorzaakt hinder voor de omgeving, weggebruikers en bedrijven. Dit is onvermijdelijk. We treffen maatregelen om de hinder te beperken, maar deze werken alleen als mensen ook bereid zijn hun reisgedrag aan te passen. Hinder beperken moeten we samen doen.

Daarom is het belangrijk dat iedereen die dat kan, wat vaker de fiets pakt, met het openbaar vervoer reist, thuiswerkt, buiten de spits reist of misschien zelfs tijdens de lange afsluiting een vakantie of aantal dagen vrij plant. Zo helpen we de mensen die deze mogelijkheden niet hebben. Zoals mensen in vitale beroepen of logistieke dienstverleners. Zij kunnen dan zonder al te grote vertragingen hun bestemming bereiken.

Geen hinder voor (brom)fietsers, scooters en voetgangers
Er vinden geen renovatiewerkzaamheden tegelijkertijd plaats in de Tweede Heinenoordtunnel, de tunnel voor (brom)fietsers en voetgangers. (Brom)fietsers kunnen dus gebruik blijven maken van deze tunnel. Het zal wel drukker worden, omdat meer mensen gaan fietsen en er ook scooters door de buis voor de fietsers gaan.

Ways2go biedt verschillende acties aan om fietsen in de regio te stimuleren. Met probeeracties voor de elektrische fiets, kortingsacties voor fietsers, een leuke app met fietschallenges en gratis gebruik van de veerponten door fietsers wordt fietsen extra aantrekkelijk. Ben je op zoek naar een reisalternatief tijdens de werkzaamheden en ben je benieuwd of de (elektrische) fiets een optie is voor jouw reis? Dan kun je dit nu voordelig uitproberen.

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende fietsacties in deze regio.

 

 

 

Probeeractie e-bike en speed pedelec

Probeer uit of dit iets voor je is!

E-bikepool werkgevers

Stimuleer het fietsen bij je medewerkers!

Kortingsactie fietskleding Hoeksche Waard

Schaf nu goede fietskleding met korting aan!

Kortingsactie onderhoud fiets

Onderhoudsbeurt van de fiets met korting!

Fietsapp Hoeksche Waard en Drechtsteden

Spaar je mee voor leuke prijzen?

Hubs met e-bike

Verzamelplaatsen deelfietsen in de Hoeksche waard

Gratis over met de pont

Veerverbindingen Oud-Beijerland-Rhoon, Puttershoek-Zwijndrecht en Nieuw-Beijerland-Hekelingen.

Samen Bereikbaar Hoeksche Waard

Het werkgeversplatform Samen Bereikbaar Hoeksche Waard ondersteunt bedrijven kosteloos om aan de slag te gaan met slimme mobiliteit en logistiek.