Renovatie Roseknoop

De Roseknoop krijgt een grote opknapbeurt. Er komt overlast voor al het verkeer op de 2e Rosestraat, Beijerlandselaan, Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct. In opdracht van de gemeente Rotterdam zijn er alternatieven: 
er is deelvervoer
een kortingsactie op het deelvervoer
2 wijkbussen: Wijkbus Rotterdam en Wijkbus Groot IJsselmonde
Maatwerkadviezen voor werkgevers

Op het Roseknoop Fiets Festijn dat we zes keer organiseren komt alles samen.  

Bekijk de omleidingen en de animatie over de renovatie van de Roseknoop.

Roseknoop Fiets Festijn
De komende weken wordt er zes keer op zaterdag een Roseknoop Fiets Festijn georganiseerd. Een bijeenkomst voor jong en oud. Er is voor iedereen wat te doen en te beleven. Kijk waar het Fiets Festijn is en kom langs. 

Hubs met deelvervoer 
Om de overlast zoveel mogelijk te verminderen zet de gemeente in op maatregelen. Een van deze maatregelen zijn hubs (verzamelplekken) met deelvervoer (deelfietsen, scooters en bakfietsen). Deze voertuigen zijn voor iedereen beschikbaar. Met een deelfiets, scooter of bakfiets kun je zonder file door de wijk rijden. Zo komen er –naast wandelen, eigen fiets, scooter of openbaar vervoer (metro, tram, bus)– meer mogelijkheden om te reizen gedurende de werkzaamheden. Bekijk hieronder waar de hubs staan en hoe het werkt. 

De Wijkbussen
Ben je wat ouder of minder goed ter been? Dan is de Wijkbus een uitkomst. Hij brengt je van huis naar het ziekenhuis of je familie en weer terug. Er zijn twee wijkbussen. 

Informatie voor werkgevers
Ben je werkgever? Wil je weten hoe je medewerkers ook tijdens de renovatie op het werk kunnen komen? Neem dan contact op met onze mobiliteitsmakelaar. Ellery Landheer geeft u gratis maatwerk mobiliteitsadvies. 

Roseknoop Fiets Festijn

Kom naar het Fiets Festijn. Voor jong en oud!

Roseknoop hubs met deelvervoer

Maak gebruik van het deelvervoer!

Roseknoop kortingsactie deelvervoer

Probeer nu gratis een e-bike uit

Wijkbus Rotterdam

55-plus of mindervalide? Maak gebruik van de Wijkbus

Wijkbus Groot IJsselmonde

55-plus of mindervalide? Maak gebruik van de Wijkbus

 

Wanneer zijn de werkzaamheden afgerond?
In september 2024 zijn de grote werkzaamheden en omleidingen klaar. Straks is het gebied beter bereikbaar en stroomt het verkeer beter door. En ligt er een veilig, groen en mooi stadsplein.

Vragen?
Heb je vragen over de werkzaamheden aan de Roseknoop of over de hubs? Kijk dan op https://www.rotterdam.nl/roseknoop

Je kan ook mailen naar roseknoop@rotterdam.nl