Renovatie Utrechtsebaan A12

Utrechtsebaan (A12) vanaf 25 juni weer open!

Goed nieuws!

In de nacht van vrijdag op zaterdag 25 juni gaat de Utrechtsebaan (A12) weer open voor al het verkeer. Dat is goed nieuws voor alle weggebruikers die via deze weg de stad willen verlaten. Zij kunnen vanaf dan weer ‘gewoon’ gebruik maken van de Utrechtsebaan. Wel zijn er nog enkele afrondende werkzaamheden die in de loop van dit jaar worden afgewerkt.

In totaal duurde de renovatie van de Utrechtsebaan ruim vijf maanden. De gemeente vond het daarbij belangrijk om Den Haag en Scheveningen bereikbaar te houden. Daarom kon het verkeer altijd via de Utrechtsebaan de stad in. Het verkeer de stad uit werd onder andere omgeleid via de Rotterdamsebaan.

Afrondende werkzaamheden
Weggebruikers die de komende tijd over de weg rijden, zullen zien dat nog niet alle onderdelen van de weg volledig zijn afgewerkt. Zo is nog niet overal de nieuwe lichte coating aangebracht op de wanden. Ook afrit 3 moet nog onder handen genomen worden. Omdat deze openstaande taken geen gevolgen hebben voor de veiligheid van de weggebruikers, hecht de gemeente er veel waarde aan om de weg nu te openen en de restpunten in de loop van het jaar af te ronden. Het eerste restpunt, het aanbrengen van de nieuwe coating, wordt direct de komende twee weken aangepakt. Tot en met medio juli wordt in de doordeweekse nachten één rijstrook van de Utrechtsebaan afgesloten. Het verkeer ’s nachts ondervindt minimale hinder van het werk.

De Utrechtsebaan (A12) is 45 jaar oud en was toe aan renovatie. De werkzaamheden vonden plaats tussen de kruising met de Zuid Hollandlaan-Benoordenhoutseweg, (S101) en op- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’.

Kijk voor informatie over de renovatie, de afsluitingen en de omleidingen op de website van de gemeente Den Haag: www.denhaag.nl/utrechtsebaan

Heeft u vragen aan de gemeente over de planning en/of over de werkzaamheden, mail dan naar: utrechtsebaan@denhaag.nl

Wilt u contact met de aannemer bijvoorbeeld over hinder, neemt u dan contact op met e-mail renovatieutrechtsebaan@bam.com of bel met 0622960431

Hieronder treft u in de toolbox nadere informatie aan over onder andere de omleidingen maar ook over alternatieven.

Alternatieven

Tijdens de renovatie heeft Zuid-Holland Bereikbaar en Ways2go samen met de gemeente Den Haag gezorgd  dat er zo min mogelijk vertragingen waren. Samen met werkgevers  is er gekeken naar alternatieven voor hun medewerkers en er zijn adviezen op maat verstrekt.