Wantijbrug

De Wantijbrug is vanaf 3 april 2020 weer geopend

Vanaf 19 januari 2020 was de Wantijbrug afgesloten in beide richtingen voor auto’s, motorfietsen en vrachtwagens. De renovatie is nog niet afgerond maar de Wantijbrug is wel weer open voor al het verkeer. Hulde aan de harde werkers die deze klus op tijd hebben geklaard. Zeker de laatste weken was dat met het afstand houden tot elkaar niet gemakkelijk!

De komende periode wordt er ook nog gewerkt aan de N3. Houd de website van Rijkswaterstaat in de gaten voor het laatste nieuws.

Terugblik


De afgelopen weken zijn er diverse alternatieven ingezet voor de auto. Daar is veel gebruik van gemaakt. Zowel van de fietsen en e-bikes bij de verschillende hubs, als van het probeeraanbod van e-bikes. De eerste weken is ook de OV-probeerpas veelvuldig aangevraagd. Hoewel het lastig was dat de Wantijbrug dicht was, hebben er ook heel leuke dingen plaatsgevonden. Twee keer zijn er samen met de Fietsersbond Drechtsteden krentenbollen uitgedeeld aan fietsers die over de Wantijbrug gingen.

Een groot aantal werkgevers heeft optimaal gebruik gemaakt van de alternatieven die er zijn. Lees hier hun verhalen:

Probeeracties

De OV-Probeerpas is 355 keer aangevraagd en reizigers zijn veel vaker met het openbaar vervoer, de Waterbus of de Speed Pedelec naar het werk gegaan. Is het fietsen naar het werk goed bevallen of wil je kennis ook maken met een e-bike. Het kan nog steeds!
De actie Probeer een e-bike loopt nog door tot eind juni.

Bekijk de actie & voorwaarden

Kortingsregeling Tweewielers

Woon je in Papendrecht dan kan je zelfs in aanmerking komen voor een aanschafkorting op een elektrische fiets.

Bekijk de actie & voorwaarden

Toolbox Wantijbrug

Speciaal voor werkgevers en werknemers die (mogelijk) overlast ervaarden van de afsluiting van de Wantijbrug hebben we een toolbox. Hierin is allerlei materiaal te vinden om jezelf en anderen te informeren.