Wantijbrug

De Wantijbrug is dicht van 19 januari, 19.00 uur tot 3 april 2020

Van 19 januari, 19.00 uur tot 3 april 2020 is de Wantijbrug afgesloten in beide richtingen voor auto’s, motorfietsen en vrachtwagens. Nood- en hulpdiensten, het openbaar vervoer, (brom)fietsers en voetgangers kunnen wel over de brug. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16. Maar, houd rekening met extra reistijd! Ook lokaal- en bestemmingsverkeer krijgt te maken met extra drukte en vertragingen. Voor de scheepvaart geldt dat de brug vanaf 6 januari tot oktober 2020 niet bediend wordt.

Waarom gaat de Wantijbrug dicht?

De Wantijbrug ligt op de N3 over het Wantij. De N3 verbindt Dordrecht met Papendrecht. De brug uit 1970 is toe aan renovatie. De brug vertoont slijtage door de toename van steeds zwaarder (vracht)verkeer. En ook de systemen en installaties zijn toe aan vervanging. Als eerste brug van Nederland krijgt de Wantijbrug, de nieuwe standaard voor de bediening, besturing en bewaking van bruggen. Rijkswaterstaat renoveert de Wantijbrug als eerste van de 13 bruggen in Zuid-Holland die gerenoveerd worden. Dit is in het kader van de grootste onderhoudsopgave in de geschiedenis van Rijkswaterstaat.

Gratis Heen-en-Weer

Van maandag 2 maart tot en met vrijdag 6 maart reis je tijdelijk gratis met waterbus lijn 23! Daarnaast zijn tijdens deze vijf dagen ook de fietsen en e-bikes op de hubs gratis te gebruiken.

Omleidingsroutes?

Het doorgaand verkeer wordt geadviseerd gebruik te maken van de A15 en A16 (en omgekeerd).

Vervoer van gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de snelweg A59, snelweg A27 en A15. Houd rekening met extra reistijd.

Alternatieven

De Wantijbrug is dicht voor auto’s, motorfietsen en vrachtwagens. Maar het openbaar vervoer, (brom)fietsen en voetgangers kunnen er wel gebruik van maken.

Kom tijdens de afsluiting dus vooral met het openbaar vervoer, op de fiets of ga thuiswerken. Ga je toch met de auto, reis dan zoveel mogelijk buiten de spits.

Toolbox Wantijbrug

Speciaal voor werkgevers en werknemers die (mogelijk) overlast zullen ervaren van de afsluiting van de Wantijbrug hebben we een toolbox. Hierin is allerlei materiaal te vinden om jezelf en anderen te informeren.

Actuele informatie over de afsluiting Wantijbrug

Rijkswaterstaat informeert op zijn website continu over de afsluiting van de Wantijbrug.

Actuele informatie

Ook heeft Rijkswaterstaat een nieuwe website Werk aan de N3. Hier staat alle informatie over het groot onderhoud aan de N3.

Actuele informatie

Informatie over de afsluiting bij de gemeente Papendrecht.

Actuele informatie

Informatie over de afsluiting bij de gemeente Dordrecht.

Actuele informatie

Ways2go is een intitiatief van: