Thuiswerken en hybride werken

Steeds vaker zien we dat medewerkers hybride willen gaan werken: deels thuis en deels op kantoor. Hoe pakt u dat aan als werkgever? Hoe zit het met uw beleid? Hybride werken brengt nieuwe mobiliteitsvraagstukken met zich mee. Een volledig ov-abonnement of leaseauto voor iemand die maar twee dagen per week naar de zaak komt, is niet rendabel. Maar hoe pakt u dat dan aan voor die dagen dat uw medewerkers wel reizen? Gaan we dan weer terug naar het declareren van al die bonnetjes? Nee toch! Dat is niet nodig. Neem contact op met een van de makelaars. Zij helpen u verder.

Hulp bij thuiswerken

Om te borgen dat uw medewerkers er ook thuis goed bij zitten bieden we regelmatig de mogelijkheid om een aantal medewerkers een thuiswerkplekscan te geven. Hierbij wordt online door een deskundige beoordeeld of de thuiswerkplek in orde is en worden veel tips gegeven om bijvoorbeeld hoogte van bureau, stoel en scherm gezonder in te stellen.

Om uw thuiswerkende medewerkers te motiveren en ondersteunen, bieden we uw bedrijf desgewenst een e-learning over thuiswerken aan. Hoe werk je bijvoorbeeld gezond thuis? Of hoe houd je je werkplezier hoog als je je collega’s zo weinig spreekt? En niet onbelangrijk, hoe blijf je betrokken en onderhoud je contacten met je collega’s?

Ook de motivatieworkshop is gericht op mentale veerkracht en zelfmotivatie. Motivatie speelt een belangrijke factor in succesvol thuiswerken en als dit ontbreekt ontstaat er stress. Met behulp van een aantal oefeningen en gesprekken met elkaar in break-out rooms leert iedereen persoonlijk wat bij hem past. Aan het eind van de workshop hebben de deelnemers een concreet actieplan hoe ze tijdig hun batterij op kunnen laden. Daar kunnen ze gelijk mee aan de slag.

Toekomstbestendig thuiswerk beleid

Wilt u snel al weten of uw beleid is afgestemd op toekomstbestendig thuiswerken en hybride werken? Doe de test op Ways2go Waarwerkjij?

Maatwerk

Neem contact met de makelaars op om de mogelijkheden te bespreken. Zij helpen u met maatwerkadviezen. Dat geldt ook voor de regelgeving omtrent thuiswerken en thuiswerkvergoedingen.

 

Mobiliteitseffecten Hybride Werken
Rijkswaterstaat liet onderzoek doen door Goudappel naar het mobiliteitseffect van hybride werken. De volgende onderzoeksvragen zijn beantwoord in deze studie:

  • Wat kan hybride werken bijdragen aan oplossen van files op specifieke knelpunten? Veel!
  • Wat is de potentie van hybride werken bij de Hinderaanpak? Groot!
  • Hoe werkt hybride werken uit naar verschillen in locatie en wat zijn daarbij de bepalende factoren? In de ochtendspits zijn de effecten van hybride werken groter dan in de avondspits. Bij de lichte knelpunten was een reductie van 5% al genoeg om meer dan 50% verliestijd te reduceren. Bij een vraagreductie vanaf 12% maakt de zwaarte van het knelpunt niet uit, dan lossen alle files op.

Lees de studie hier.
De datum van het rapport is 21 december 2022.