Toolbox Thuiswerken

Onder invloed van Corona is thuiswerken een ‘must’. Was het eerst iets wat je af en toe deed omdat dat beter uitkwam (zoals de wasmachine werd gebracht), nu werken veel medewerkers hele dagen vanuit huis. Een ‘must’ dus maar ook een kans. Kansen om de ervaringen die nu worden opgedaan straks te benutten om (kosten)efficiënter te werken en om anders/effectiever met personeel om te gaan.

Hoe kunnen uw medewerkers slimmer en fijner thuiswerken?

Om te starten een korte checklist van de benodigdheden.
Thuiswerken moet je leren en onder de knie krijgen. Daarom 12 tips voor de thuiswerker.

Digitaal samenwerken kun je op verschillende manieren doen. We hebben al lang gemerkt dat de ene medewerker een grote voorkeur heeft voor het ene systeem en de ander voor het andere systeem. Welke je ook kiest, gebruik allemaal dezelfde, dat is wel zo handig in het samenwerken.

Digitaal vergaderen, hoe doe je dat nou effectief en efficiënt? Ook hier 11 tips met enkele voorbeelden van software.

Thuiswerken met kinderen

Thuiswerken met kinderen. In de huidige situatie zullen veel ouders naast een baan, ook de kinderen de hele dag thuis hebben. Ze zijn opeens leerkracht! Dit kan een behoorlijke uitdaging zijn. Hoe zorg je voor balans tussen werk en privé.

En om werken en ouderschap te combineren hebben we ook een aantal tips opgesteld.

Ontspanning

Zijn de kinderen nog klein? Misschien kun je ze dan even afleiden met onze leuke kleurplaten.
Alles bij elkaar hebben we ineens ander leven en dat is wennen. Toe aan even iets anders? Ga eens mediteren of zet een lekker muziekje op.

Niet thuiswerken

Niet iedereen werkt thuis. Zeker in de vitale beroepen maar ook in de logistiek en de haven gaat het werk op locatie door. Gaan uw medewerkers nu met het openbaar vervoer en vinden ze dat nu niet prettig dan is wellicht een elektrische fiets wel een goede optie. Kijk op de actiepagina naar de mogelijkheden of neem contact op voor de maatwerkmogelijkheden.

Onderzoek

Tot slot. De Verkeersonderneming heeft een enquête opgesteld over thuiswerken en hoe dat bevalt. Wij stellen het op prijs als u dat wilt invullen.

Neem gerust contact op, we staan voor u klaar
In deze toolbox staan een heleboel tips voor werkgevers en werknemers. Heeft u nog vragen of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. De mobiliteitsmakelaar neemt dan contact met u op.

Wij wensen u veel gezondheid en ook veel thuiswerkplezier!